Rovnako ako Honduras alebo Guatemala, aj Salvádor sa zotavuje z občianskej vojny, ktorá poničila krajinu a zruinovala poľnohospodárstvo. Káva sa tu začala pestovať už v 19. storočí a bola predurčená na veľký úspech. Hornatá krajina, mierne podnebie a sopečná pôda sú zárukou kvalitnej kávy. O kvalitách káv zo Salvádoru svedčí aj množstvo ocenení Cup of Excelense. 100 % Arabika Odtieň praženia: Full City Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva) Charakteristika kávy Obsah kofeínu   Pena   Bohatosť chuti   Vhodné pre       CHUŤ KÁVY Telo kávy je stredne silné, mierne korenisté. V chuti prevládajú sladko-acídne tóny sušeného tropického ovocia v kombinácii s mliečnou čokoládou a sladkosťou broskýň a višní. Dochuť kávy je mierne horká, pripomínajúca kôru pomaranča a skaramelizovaný trstinový cukor. PÔVOD KÁVY Kávovníky sa pestujú južne od vulkánu Santa Ana v rovnomennom regióne. Kávovníkom sa vo vulkanickej pôde náramne darí. Pestujú sa v nadmorskej výške 1400 – 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie. ĎALŠIE INFORMÁCIE REGIÓN: Palo de Campana, Santa Ana FARMA: San Jose La Cumbre SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: San Jose ODRODA: Bourbon (žltý, červený) SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku NADMORSKÁ VÝŠKA: 1400 – 1600 m n. m.