Do Guatemaly bol kávovník privezený už v roku 1750, ale používal sa len ako okrasná rastlina. O 50 rokov neskôr Guatemala utrpela veľké straty, pretože ich hlavná rastlina na export - indigo - bola napadnutá škodcami. Onedlho na to sa vláda rozhodla, že nájde iný hlavný produkt na export. Stala sa ním káva. Strategicky rozdala zadarmo farmárom milióny semien kávovníka. V Guatemale sa káva pestuje už vyše 150 rokov.100 % ArabicaOdtieň praženia: Full CityVeľkosť balenia: 200 g (zrnková káva) Dostupnosť: Skladom Dátum praženia: 20.01.2020 Charakteristika kávy Obsah kofeínu Pena Bohatosť chuti Vhodné pre      CHUŤ KÁVY Telo kávy je stredne silné, sirupové. Chuť kávy je veľmi vyrovnaná a môžeme v nej nájsť širokú paletu chutí. Na začiatku očarí sladká acidita zrelého bobuľového ovocia, ktorá je doprevádzaná chuťou horkej čokolády. Dochuť trvá dlho a je stredne silná, čokoládová. PÔVOD KÁVY Kávovníky sa pestujú na západe krajiny v oblasti Huehuetenango, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1400 – 2000 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie. ĎALŠIE INFORMÁCIE REGIÓN: Huehuetenango FARMA: Drobní farmári z regiónu SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Huehuetenango ODRODA: Caturra / Catuai / Bourbon SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku NADMORSKÁ VÝŠKA: 1400 – 2000 m n. m.