Káva z Hondurasu bola veľmi dlho podceňovaná vo svete kávových odborníkov, a to hlavne kvôli (ne)stálosti jej kvality. Krajina sa skoro neustále zmieta v občianských vojnách, čo vôbec neprospieva tamojšiemu poľnohospodárstvu. Našťastie, bolo založených niekoľko plantáží, kde kávovníku doprajú patričnú starostlivosť. A táto káva je presne z takej plantáže. Je pestovaná vo vysokej nadmorskej výške a zbieraná ručne, čo zaručuje kvalitné a zdravé zrná.100 % ArabikaOdtieň praženia: Full CityVeľkosť balenia: 200 g (zrnková káva) Charakteristika kávy Obsah kofeínu Pena Bohatosť chuti Vhodné pre      CHUŤ KÁVY Telo kávy je stredne silné, krémové. V chuti kávy dominujú ťažké čokoládové a kakaové tóny s veľmi jemnou, decentnou aciditou v pozadí. Dochuť kávy je mierne ovocná, s podtónom skaramelizovaného trstinového cukru. PÔVOD KÁVY Kávovníky sa pestujú v oblasti Santa Rosa de Copán, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1100 – 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie. ĎALŠIE INFORMÁCIE REGIÓN: Santa Rosa de Copán FARMA: drobní farmári z regiónu SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Santa Rosa ODRODA: Caturra / Bourbon / Catuai SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku NADMORSKÁ VÝŠKA: 1100 – 1600 m n. m.