Honduras Santa Rosa
Káva z Hondurasu bola veľmi dlho podceňovaná vo svete kávových odborníkov, a to hlavne kvôli (ne)stálosti jej kvality. Krajina sa skoro neustále zmieta v občianských vojnách, čo vôbec neprospieva tamojšiemu poľnohospodárstvu. Našťastie, bolo založených niekoľko plantáží, kde kávovníku doprajú patričnú starostlivosť. A táto káva je presne z takej plantáže. Je pestovaná vo vysokej nadmorskej výške a zbieraná ručne, čo zaručuje kvalitné a zdravé zrná.100 % ArabikaOdtieň praženia: Full CityVeľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Charakteristika kávy
Obsah kofeínu
Pena
Bohatosť chuti
Vhodné pre
CHUŤ KÁVY
Telo kávy je stredne silné, krémové. V chuti kávy dominujú ťažké čokoládové a kakaové tóny s veľmi jemnou, decentnou aciditou v pozadí. Dochuť kávy je mierne ovocná, s podtónom skaramelizovaného trstinového cukru.
PÔVOD KÁVY
Kávovníky sa pestujú v oblasti Santa Rosa de Copán, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1100 – 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.
ĎALŠIE INFORMÁCIE
REGIÓN: Santa Rosa de Copán
FARMA: drobní farmári z regiónu
SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Santa Rosa
ODRODA: Caturra / Bourbon / Catuai
SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1100 – 1600 m n. m.