Káva sa v Mexiku začala pestovať koncom 18. storočia vo Veracruze. Kávovníku sa začalo dariť a o 2 storočia ho už pestovali v 12 štátoch na 500 000 hektároch pôdy. Mexičania sú na svoju kávu hrdí a viac ako polovicu svojej produkcie si ponechávajú. Na export ide asi 40 % produkcie.100 % ArabikaOdtieň praženia: Full CityVeľkosť balenia: 200 g (zrnková káva) Dostupnosť: Skladom Dátum praženia: 20.01.2020 Charakteristika kávy Obsah kofeínu Pena Bohatosť chuti Vhodné pre      CHUŤ KÁVY Telo kávy je stredne silné, sirupové. Mexico patrí k najsladším kávam v našej ponuke. V chuti prevládajú sladké tóny trstinového cukru, mliečnej a horkej čokolády s veľmi sladkou orechovou dochuťou. PÔVOD KÁVY Kávovníky sa pestujú v oblasti Chiapas v pohorí Sierra Madre, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1200 – 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie. ĎALŠIE INFORMÁCIE REGIÓN: Chiapas - Sierra Madre FARMA: drobní farmári z regiónu  SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Chiapas ODRODA: Typica / Bourbon / Mundo Novo SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku NADMORSKÁ VÝŠKA: 1200 – 1600 m n. m.