Káva z Nikaraguy je chuťovo veľmi vyrovnaná a vo svete obľúbená. Je vhodná na pitie v každej dennej dobe a svojou vyrovnanosťou a sladkosťou si získala mnoho priaznivcov.100 % ArabikaOdtieň praženia: Full CityVeľkosť balenia: 200 g (zrnková káva) Charakteristika kávy Obsah kofeínu Pena Bohatosť chuti Vhodné pre      CHUŤ KÁVY Telo kávy je mohutné, čokoládové. V chuti kávy dominujú ťažké čokoládové a kakaové tóny s minimálnou aciditou. Dochuť kávy sa nesie v podobnom čokoládovom duchu. Dochuť je krátka, ale intenzívna. PÔVOD KÁVY Kávovníky sa pestujú v oblasti Jinotega, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1600 – 2000 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie. ĎALŠIE INFORMÁCIE REGIÓN: Jinotega FARMA: drobní farmári z regiónu DRUŽSTVO: Aldea COOP ODRODA: Caturra, Catuai SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku NADMORSKÁ VÝŠKA: 1600 - 2000 m n. m.