Špecialita z Papuy ktorá sa nevidí často. Na našom cuppingovom stole jednoducho výberovky z Papuy nezvyknú presvedčiť a vždy ich predbehnú kávy z iných kútov sveta. Ainora je ale iná. Presvedčila nás jej sladkosť a čokoládovú dochuť. Áno, dajú sa nájsť chuťovo oveľa bohatšie kávy, ale myslím si, že aj táto káva má čo ponúknuť a verím, že si nájde svojich fanúšikov. Káva pochádza od drobných farmárov z regiónu Obura-Wonenara, ktorí by samostatne nemali šancu predať svoju úrodu. V prvom rade preto, lebo majú drobné farmy a ich výnos je malý a taktiež nemajú ani možnosti spracovania čerešní. Preto svoje zrelé čerešne predávajú do spracovateľskej stanice Ainora. Tá ich spracuje mokrou metódou a následne predá záujemcom za najvyššiu možnú cenu. 100 % Arabika Specialty grade - výberová káva Odtieň praženia: Full City Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva) Charakteristika kávy Obsah kofeínu   Pena   Bohatosť chuti   Vhodné pre     CHUŤ KÁVY Telo kávy je stredne silné, čajové. V chuti nájdeme sladké ovocie ako sú banány a žltý melón, no aj mierne sladkú vínnu aciditu. Dochuť kávy je čokoládovo-horká, môžeme v nej nájsť aj náznak byliniek. PÔVOD KÁVY Kávovníky odrody Arusha a Typica sa pestujú v regióne Obura-Wonenara, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1750 - 2200 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované mokrou metódou a zbierané a triedené ručne. ĎALŠIE INFORMÁCIE REGIÓN/MESTO: Obura-Wonenara, Kianantu SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: sigri FARMÁR: drobní farmári z regiónu PÔDA: vulkanická, bohatá na minerály ODRODA: Arusha, Typica SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku NADMORSKÁ VÝŠKA:  1750 – 2200 m n. m. ZBER: ručný,