Peru leží na západnom pobreží Južnej Ameriky. Podnebie krajiny je veľmi rozmanité a môžeme tu nájsť tropické podnebie vo východnej nížine a púšť na západe krajiny pozdĺž pobrežia. Z hľadiska kávy je ale najdôležitejšia oblasť pohoria Ánd. Práve na východných svahoch tohoto pohoria sa pestujú kávovníky. V Peru sa pestuje výlučne len Arabika, a to hlavne odrody Typica a Caturra. Až 95 % kávy je od drobných farmárov, ktorí vlastnia len 2 – 3 ha pôdy. Väčšinou sa jedná o farmárske rodiny s dlhou tradíciou pestovania kávovníkov. Keďže sa jedná o drobných farmárov, tak svoje dokonale červené čerešne odovzdávajú do spracovateľskej stanice, ktorá od nich čerešne vykupuje za férové ceny. Spracovateľská stanica Juan Marco El Palto, z ktorej máme túto kávu, obdržala už rôzne certifikácie a ich dlhodobým cieľom je pravideľne sa účastniť v Cup of Excellence a získavať popredné umiestnenia. 100 % Arabika Odtieň praženia: Full City Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva) Charakteristika kávy Obsah kofeínu   Pena   Bohatosť chuti   Vhodné pre       CHUŤ KÁVY Telo kávy je mohutné a silné. V chuti dominujú sládké a čokoládové tóny s podtónom kakaa. Duchuť je mierna acídna a horká, pripomínajúca kôru pomaranču a grapefruitu.   PÔVOD KÁVY Kávovníky odrody Caturra, Typica a Catimor sa pestujú v Peruánskych Andách, v regióne El Palto, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1300 – 1800 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie.   ĎALŠIE INFORMÁCIE REGIÓN:El Palto FARMA: drobní farmári z regiónu SPRACOVATEĽSKÁ STANICA: Juan Marco El Palto PÔDA: vlkanická, bohatá na minerály ODRODA: Caturra / Typica / Catimor SPRACOVANIE: mokré, sušené na slnku NADMORSKÁ VÝŠKA: 1300 – 1800 m n. m. ZBER: ručný zber,