Kávovník do Indonézie priniesli Holanďania v 17. storočí. Rastlina sa tu okamžite ujala a na celom indonézskom súostroví sa jej náramne darí. Má tu výborné podmienky pre zdravý rast. Vulkanická pôda bohatá na minerály a časté zrážky tak dávajú priestor na vznik jedinečnej a chuťovo vyrovnanej kávy.100 % ArabikaOdtieň praženia: Full CityVeľkosť balenia: 200 g (zrnková káva) Dostupnosť: Vypredané Dátum praženia: 20.01.2020 Charakteristika kávy Obsah kofeínu Pena Bohatosť chuti Vhodné pre      CHUŤ KÁVY Telo kávy je stredne silné, krémové. V chuti prevládajú čokoládové, zemité až korenisté tóny. Dochuť kávy trvá dlhšie, ale je veľmi decentná, slabá, pripomínajúci čierny čaj s medom. PÔVOD KÁVY Kávovníky sa pestujú v oblasti Batak - Aceh, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 800 – 1600 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou a následne sušená na slnku. Ručný zber aj triedenie. ĎALŠIE INFORMÁCIE REGIÓN: Batak - Aceh FARMA: drobní farmári z regiónu ODRODA: Catimor, Typica SPRACOVANIE: Giling Basah (mokré), sušené na slnku NADMORSKÁ VÝŠKA: 800 - 1600 m n. m.